EVROPA NE ŽELI SPUTNJIK VE: Oglasio se komesar Breton - "Nije nam potrebna ruska vakcina!"

Novosti onlajn

22. 03. 2021. u 09:57

EU nije potrebna ruska vakcina protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je televiziji TF1 evropski komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tjeri Breton.

ЕВРОПА НЕ ЖЕЛИ СПУТЊИК ВЕ: Огласио се комесар Бретон - Није нам потребна руска вакцина!

Foto: Novosti

- Od marta do juna ćemo isporučiti u Evropu 300-350 miliona doza vakcina. Pošto je Evropa kontinent na kojem je najviše vakcina odobreno (četiri), mi smo i prvi kontinent u planu proizvodnje vakcina. Apsolutno nam nije potreban „Sputnjik Ve“… Što se tiče „Sputnjik Ve“, Rusi imaju problema sa njegovom proizvodnjom, i ako im bude bila potrebna pomoć, vratićemo se tome u drugom polugodištu, ali sad su prioritet Evropljani - rekao je političar. Po njegovim rečima, treba masovno proizvoditi i deliti već odobrene vakcine.

Breton je dodao da bi kolektivni imunitet u Evropi mogao biti stvoren do 14. jula – francuskog nacionalnog praznika.

Podsetimo, Breton je prošle nedelje izjavio da Evropska komisija ne sumnja u kvalitet „Sputnjika Ve“, ali da je poznato da Rusija ima „poteškoće sa proizvodnjom ove vakcine“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!