EVROPA NE ŽELI SPUTNJIK VE: Oglasio se komesar Breton - "Nije nam potrebna ruska vakcina!"

Novosti onlajn

22. 03. 2021. u 09:57

EU nije potrebna ruska vakcina protiv korone „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je televiziji TF1 evropski komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tjeri Breton.

ЕВРОПА НЕ ЖЕЛИ СПУТЊИК ВЕ: Огласио се комесар Бретон - Није нам потребна руска вакцина!

Foto: Novosti

- Od marta do juna ćemo isporučiti u Evropu 300-350 miliona doza vakcina. Pošto je Evropa kontinent na kojem je najviše vakcina odobreno (četiri), mi smo i prvi kontinent u planu proizvodnje vakcina. Apsolutno nam nije potreban „Sputnjik Ve“… Što se tiče „Sputnjik Ve“, Rusi imaju problema sa njegovom proizvodnjom, i ako im bude bila potrebna pomoć, vratićemo se tome u drugom polugodištu, ali sad su prioritet Evropljani - rekao je političar. Po njegovim rečima, treba masovno proizvoditi i deliti već odobrene vakcine.

Breton je dodao da bi kolektivni imunitet u Evropi mogao biti stvoren do 14. jula – francuskog nacionalnog praznika.

Podsetimo, Breton je prošle nedelje izjavio da Evropska komisija ne sumnja u kvalitet „Sputnjika Ve“, ali da je poznato da Rusija ima „poteškoće sa proizvodnjom ove vakcine“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

posmatrac iz daleka

22.03.2021. 10:51

Mora da nisi pitao Frau Merkel; sta ona misli. Njima treba Spitnik V kao i severni tok. A ti pricaj asta hoces. Mozda ces i dobiti neku "kintu" za to.