BAJDENOVI VETROVI I MONTAŽE: Američki predsednik u dva dana uzastopce prava senzacija na internetu

Dragan Vujičić

21. 03. 2021. u 06:08

NAKON spoticanja američkog predsednika Džoa Bajdena na stepenicama aviona kojim je putovao u Džordžiju, internetom je prekjuče počeo da kruži neverovatni snimak kako se stanar broj 1. Bele kuće kao duh kreće kroz novinarske mikrofone.

БАЈДЕНОВИ ВЕТРОВИ И МОНТАЖЕ: Амерички председник у два дана узастопце права сензација на интернету

Foto AP

Na snimku se vidi kako aktuelni predsednik SAD misteriozno prolazi rukama kroz četiri novinarska mikrofona, dok izveštačima govori da neće otići na meksičku granicu kako bi bio svedok migrantske krize.

Ekspert za video-tehniku Nikolas Fuentes ističe da je očigledno reč o snimku dorađenom u montaži na kom je dodato još mikrofona kako bi izgledalo da je prisutno više novinara. Isti stručnjak upozorava da posle izjave, Bajden kreće prema predsedničkom helikopteru, a zatim se vraća na desno i otkriva sada samo dva, očigledno različita mikrofona tamo gde je upravo stajao. Porparolka Bele kuće Džen Psaki vidi se u pozadini.

Foto Tviter

U analizi snimka se kaže da Bajden skoro dva meseca nije održao konferenciju za štampu, a pojedini kritičari smatraju da se njegovi "rukovodioci" plaše da će ponovo napraviti neki gaf, poput onih koji su obeležili njegovu predsedničku kampanju.

Mnogi korisnici "Tvitera" bili su zapanjeni Bajdenovim "paranormalnim sposobnostima". Jedna Bajdenova pristalica pokušala je da objasni očigledno montiran snimak veličinom mikrofona i optičkom varkom.

ŽAOKA MARIJE ZAHAROVE

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je na šaljiv način incident sa spoticanjem američkog lidera.

Čudno je da nisu krivi ruski hakeri predvođeni glavnom urednicom televizije RT i novinske agencije Rusija danas Margaritom Simonjan, nego jednostavno vetar, napisala je Zaharova na "Fejsbuku".

Takođe nastavlja se internet polemika posle posrtanja predsednika na stepenicama aviona. Podsetimo, uoči poletanja za Atlantu, američki predsednik se tri puta spotakao dok se brzim koracima stepenicama približavao vratima predsedničkog aviona. U jednom momentu, Bajden se dočekao na kolena, ali se brzo podigao.

Ruski senator Aleksej Puškov komentarisao je na "Tviteru" pad američkog predsednika rečima: "Samo da jaki vetrovi istorije ne oduvaju Bajdena iz Bele kuće pre vremena", napisao je .

Foto Tviter

Prema njemu, uzrok Bajdenovog pada nisu jaki vetrovi već "dobro poznati razlozi".

Tok vremena je neumoljiv, predsednici ne padaju na stepenicama od jakog vetra, napisao je Puškov i podsetio da je Bajden sam više puta potpredsednicu Kamalu Haris nazvao predsednicom Amerike.

Podseća se da je sa 78 godina, Bajden najstariji predsednik koji je stupio na tu dužnost u istoriji SAD, kada je ušao u Belu kuću 20. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna