BAJDEN "BEŽI" OD MEDIJA: Saradnici američkog predsednika rasteruju novinare (VIDEO)

D. D. S.

12. 03. 2021. u 10:00

AMERIČKI hroničari u poslednjih 100 godina nisu zabeležili da novi predsednik SAD ni 48 dana po useljenju u Belu kuću nije održao konferenciju za novinare.

БАЈДЕН БЕЖИ ОД МЕДИЈА: Сарадници америчког председника растерују новинаре (ВИДЕО)

Foto AP

Štaviše, saradnici Džozefa Bajdena "rasteruju" novinare i kada pokušavaju da mu, prateći događaj kome on prisustvuje, postave pitanje.

Američki mediji prenose da su, kada je Bajden posetio gvožđaru u Vašingtonu koja je dobila pomoć iz vladinog programa namenjenog poslovima ugroženim pandemijom virusa korona, novinari uzvikivali razna pitanja. Umesto odgovora, pomoćnici 46. predsednika SAD počeli su da viču na njih i odguruju ih:

- Hajde, mediji, treba da idete - govorili su, dok su uklanjali novinare iz okruženja predsednika koji je stajao nekoliko metra udaljen od njih.

I KAMALA PO ISTOM RECEPTU

I potpredsednica SAD Kamala Haris je, kad se kratko obratila novinarima u vezi sa paketom pomoći ugroženima od kovida, ignorisala pitanje o seksualnom skandalu demokratskog guvernera Njujorka Endrjua Kuoma. Na pitanje:

"Imate li komentar o guverneru Kuomu?", Kamala Haris se samo okrenula i izašla iz sobe.

Američki mediji su onda prebrojali da je Bajden glavnokomandujući SAD koji je "potukao" čak 15 prethodnika po odolevanju susretu s medijima. Njegovi prethodnici su se, u proseku, obraćali "sedmoj sili" oko meseca dana po stupanju na dužnost.

Bajdenov prethodnik Tramp ostao je upamćen po "ratovanju" sa vodećim medijima koje je optuživao za "lažne vesti", ali je održao prvu konferenciju za novinare 27 dana po ulasku u Belu kuću. Predsednik Barak Obama, u vreme kada je Bajden bio potpredsednik, učinio je to posle svega 20 dana u Beloj kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)