ZAMENIK predsednice Saveta federacije Konstantin Kosačov kaže da, ukoliko američka strana ne razjasni poslednje izjave na račun Rusije i ako ne bude izvinjenja, odluka o tome da se ruski ambasador pozove na konsultacije u Moskvu neće biti i jedini korak koji će preduzeti Rusija.

gavril

18.03.2021. 10:15

ubice pričaju o "ubistvima", oni koji širom svijeta, svaki dan ubijaju hiljade civila, žena i djece, imaju obraza da pričaju, umjesto da zaćute

Dejan2019

18.03.2021. 13:07

Pozivanje ambasadora "na konsultacije" je sasvim primerena reakcija ruske diplomatije. Sve ispod toga bi bilo "gubljenje obraza" svakoga ko ima internacioalne diplomatske ambicije. No, treba jasno reči da su i grube, (slobodno možemo reći i "nediplomatske"!) reči novog US Predsednika sasvim opravdane. Rusija se, u dužem perodu, ponašala naglašeno neprijateljski prema SAD, pa je postalo nužno pravom merom odgovoriti da prećutkivanja više neće biti. Za obe strane bi bilo najpametnije da ovde stanu, i shvate gde se nalaze. Rusija dobro zna i razume šta joj je poručeno, pa se u skladu sa tim mora opredeliti. Kako je bilo, više neće moći da bude. To je sve, nije komplikovano. Sve blaže od izrečenog, preti da ne bi uzeli dovoljno ozbiljno.