UVOĐENJE "ZELENOG PASOŠA" ? U Austriji novi zakon donosi prava za vakcinisane

Tanjug

18. 03. 2021. u 10:22

IZMENE korona zakona u Austriji otvaraju mogućnost za uvođenje posebnih prava za vakcinisane.

УВОЂЕЊЕ ЗЕЛЕНОГ ПАСОША ? У Аустрији нови закон доноси права за вакцинисане

Foto: EPA

Dokument, koji se nalazi pred poslanicima, po prvi put sadrži prava za vakcinisane osobe, čime se stvara i pravna osnova za uvođenje "Zelenog pasoša", kao dokumenta za dokaz o imunizaciji.

Odgovarajući pasus predviđa da vakcinacija može da oslobodi od obaveze testiranja pred korišćenje određenih usluga.

Tako vakcinisani, testirani i izlečeni ubuduće mogu, uredbom, biti izjednačeni u pravima, čim za to budu postojale osigurane naučne činjenice.

Vakcinisani bi time mogli biti oslobođeni od ograničenja pristupu određenim mestima.

Izmena zakona sadrži i promene, kao što je da se manifestacijom smatra okupljanje od četiri lica, uz do šestoro maloletne dece.

Ovo pravilo biće deo Zakona o kovid merama, a ne više Zakona o epidemiji, tako da je važenje ograničeno i isključivo vezano za pandemiju korona virusa.

Uvode se promene i po pitanju izlaska iz kuće, jer se izmenama omogućava noćna zabrana kretanja čim postaje nemoguće utvrđivanje kontakata i dođe do nekontrolisanog širenja virusa. Time se želi sprečiti kolaps zdravstvenih ustanova. Opozicija je nezadovoljna izmenama zakona, jer smatra da one donose obavezu vakcinisanja i testiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)