RUSIJA PRIPAJA KAZAHSTAN?! Šojgu odgovorio na pitanje o navodima o širenju Rusije

Novosti online

17. 03. 2021. u 23:54

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu nazvao je fantazijama saopštenja da Rusija navodno želi da priključi sebi Kazahstan.

РУСИЈА ПРИПАЈА КАЗАХСТАН?! Шојгу одговорио на питање о наводима о ширењу Русије

Foto: EPA

Novinar portala „Tengrinews“ u intervjuu sa Šojguom primetio je da u republici „postoje oni koji ozbiljno misle da Rusija želi da pripoji sebi Kazahstan“.

- Znate, ovakve vrste pitanja strpljivo slušam, samo zato što ste vi veoma obrazovani, veoma pametan i, neću kriti, veoma šarmantan čovek koji odlično poznaje istoriju i razume je. Međutim, prestanimo sa fantaziranjima - rekao je Šojgu.

Po njegovim rečima, „može se mnogo diskutovati, ali nas (Rusiju i Kazahstan) odavno vezuju bratski odnosi. Ne postoji apsolutno nikakav razlog da delimo nešto među sobom. Jer, mi smo povukli demarkacionu granicu još 1998. godine“.

- Štaviše, potpisali smo sporazum o granicama, čini mi se, 2005. godine. Imamo odlične odnose, zašto se mešati u sve to? - dodao je ministar.

Prošle godine ministri odbrane Rusije i Kazahstana Sergej Šojgu i Nurlan Ermekbajev potpisali su revidirani sporazum o vojnoj saradnji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024