SVI PRIMILI VAKCINU PROTIV KORONE: Evo koja će turistima primamljiva mesta u Grčkoj da ponesu naziv „fri-kovid“ ostrva

D.R.Đ.

16. 03. 2021. u 23:54

MALENI Kastelorizo prvo je od nekoliko grčkih ostrva sa ne više od hiljadu stanovnika, na kome su svi primili vakcinu protiv virusa korona.

СВИ ПРИМИЛИ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Ево која ће туристима примамљива места у Грчкој да понесу назив „фри-ковид“ острва

Foto: EPA

Time je Kastelorizo ponelo referencu „fri-kovid“ ostrva.

Osim na njemu, vakcinacija je završena i na Meganisiju, Fourni, Kalamosu, Kastosu, Inusesu i Psari, a prvu od dve doze vakcine primili su stanovnici na Agatonisiju, Arki, Gavdosu, Nisirosu,  Matraki... Sledeći su na redu Amuljani, Antipaksos, Elafonisi i Iraklia.

Grčka, inače, polaže nade da će turistička sezona ove godine moći da počne 14. maja i plan vlade je da zaposleni u turističkom sektoru imaju prioriet u procesu vakcinacije, pošto se završi imunizacija osetljivih grupa građana.

Veća grčka ostrva u Egejskom moru, poput Iosa, Androsa, Sifnosa i Skopelosa, takođe su ili već završila vakcinaciju ili su pri kraju, i očekuju goste ovog leta. Stamatis Perisis, gradonačelnik Skopelosa, ostrva poznatog po tome što je na njemu sniman film „Mama mia“, očekuje da će većina stanovnika primiti drugu dozu vakcine do početka turističke sezone. Podaci govore da je na Iosu bilo vrlo malo inficiranih korona-virusom i tamo je vakcinacija stanovnika starijih od 60 godina u toku.

Inače, do kraja aprila, bi svi Grci stariji od 60 godina, kao i oni koji spadaju u osetljive grupe, trebalo da prime barem jednu dozu vakcine, najavila je portparol grčke vlade Aristotela Peloni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a