SKANDAL U BELORUSIJI: Politička kriza prelila se i na Pesmu Evrovizije

Tanjug

11. 03. 2021. u 14:38

POLITIČKA kriza u Belorusiji prelila se na Pesmu Evrovizije ove nedelje, pošto je državna televizija nominovala bend koji je objavio pesme u kojima se izruguju protesti protiv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

СКАНДАЛ У БЕЛОРУСИЈИ: Политичка криза прелила се и на Песму Евровизије

Foto Tanjug

Stihovi poput "Naučiću te da prihvatiš autoritet" izazvali su reakciju opozicionih ličnosti i podstakli pozive da Belorusija bude suspendovana sa popularnog takmičenja, preneo je Rojters.

Pesma grupe "Galasi ZMesta" ima 5.800 lajkova i 40.000 hejtova na zvaničnoj JuTjub stranici takmičenja od utorka i više od pola miliona pregleda.

Kritičari smatraju da bi dozvola da se pesma izvede na takmičenju dodatno dala legitimitet nasilnom razbijanju protesta koje je organizovao Lukašenko nakon izbora u avgustu za koje demonstranti tvrde da su namešteni da bi produžili njegovu 27-godišnju vladavinu.

- To je ruganje narodu Belorusije, svemu što se dešava u zemlji - rekla je pevačica Angelika Agurbaš, koja je 2005. predstavljala Belorusiju na Evroviziji.

"Galasi ZMesta" što u prevodu znači "Glasovi razuma" je bend koji otvoreno kritikuje proteste i naziva ih pokušajem uništavanja zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SZO OPTIMISTIČAN: Širenje majmunskih boginja može se suzbiti pravim merama