VOJSKA SOMALIJE UHVATILA BEGUNCE IZ ZATVORA: Neki od njih su pripadnici Al Šababa - ostali Islamske države

Tanjug

06. 03. 2021. u 21:38

VOJSKA poluautonomne somalijske države Puntland uspela je danas da uhvati 87 od više stotina begunaca koji su u petak pobegli iz zatvora posle upada naoružanih pripadnika islamističke grupe Al Šabab koji su ih oslobodili.

ВОЈСКА СОМАЛИЈЕ УХВАТИЛА БЕГУНЦЕ ИЗ ЗАТВОРА: Неки од њих су припадници Ал Шабаба - остали Исламске државе

Foto: EPA

Iz Al Šababa je saopšteno da su njihovi pripadnici upali u glavni zatvor u Bosasu i oslobodili 400 zatvorenika.

U tom napadu je poginulo sedam pripadnika vojske Puntlanda, preneo je Rojters.

Jedan pripadnik vojske Puntlanda potvrdio je da je uhvaćeno 87 zatvorskih begunaca, da su neki od njih pripadnici Al Šababa, a ostali pripadnici Islamske države, dodajući da je u okršajima ubijeno 20 pripadnika Al Šababa, a da su četvorica zarobljena.

Islamisti Al Šababa često izvode napade u Somaliji i u drugim državama nastojeći da sruše vladu u Mogadišu i uspostave svoju vlast zasnovanu na striktnom tumačenju šarijatskih verskih zakona islama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BORBE MORAJU DA SE NASTAVE Lavrov: Ako dođe do pregovora – nećemo praviti nikakve pauze