ŠVEĐANI NA ULICAMA - PROTESTI PROTIV MERA: Policija pokušava da rastera demonstrante

Tanjug

06. 03. 2021. u 18:00

ŠVEDSKA policija danas je počela da rasteruje na stotine protivnika antipandemijskih mera koji su organizovali protest u glavnom gradu Stokholmu uprkos zabrani velikih skupova.

ШВЕЂАНИ НА УЛИЦАМА - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ МЕРА: Полиција покушава да растера демонстранте

Foto: Depositphotos

Policija je blokirala most u centru grada i na svojoj veb stranici saopštila da je u dijalogu sa organizatorima kako bi nagovorila demonstrante da se raziđu, prenosi Rojters.

Na TV snimcima se vidi kako policija odbija neke demonstrante, a prema izveštajima, jedan policajac je lakše povređen i prebačen u bolnicu.

Prema švedskom dnevnom listu Dagens Niheter, demonstranti su doputovali iz nekoliko delova zemlje u kojoj je na snazi zabrana javnog okupljanja više od osam ljudi.

Švedska, koja ima 10 miliona stanovnika, u petak je registrovala 4.831 novi slučaj korona virusa i 26 novih smrtnih slučajeva, ukupno 13.003 preminulih od kovid-19.

Vlada je prošlog meseca objavila da će skratiti radno vreme restorana, barova i kafića i pooštriti ograničenja broja ljudi koji smeju biti u prodavnicama, u pokušaju da izbegne treći talas pandemije kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri