AMERIKANCI SPREMAJU ODMAZDU: Hoće da se osvete za napad na bazu u Iraku, evo ko im je pokvario planove

Novosti online

06. 03. 2021. u 00:30

SJEDINjENE Američke Države još uvek razmatraju kako će se osvetiti nakon napada na njihovu vazdušnu bazu Ajn al-Asad u Iraku. To je u petak izjavio portparol Pentagona Džon Kirbi tokom redovnog obraćanja novinarima, piše TASS.

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ ОДМАЗДУ: Хоће да се освете за напад на базу у Ираку, ево ко им је покварио планове

Foto: Printscreen

Na pitanje da li će prisustvo pape Franje, koji se nalazi u poseti Iraku, komplikovati američku odmazdu, Kirbi je rekao da još uvek nije doneta odluka o odmazdi.

- Prilikom donošenja takvih odluka Pentagon uzima u obzir mnoge faktore - neodređeno je rekao Kirbi.

U noći 26. februara SAD su izvele vazdušne udare po položajima šiitskih formacija na sirijsko-iračkoj granici. Iz Pentagona su saopštili da je to odgovor na stalne napade u Iraku na predstavnike Sjedinjenih Država i koalicije.

Kao odgovor na te napade američke koalicije, u sredu je najmanje deset raketa palo na područje vazduhoplovne baze Ajn al Asad u iračkoj provinciji Anbar. Jedan civil koji je radio u bazi je preminuo od srčanog udara u zaklonu dok su rakete padale po objektu.

Iako još uvek nijedna grupacija nije preuzela odgovornost za napad, portparol Stejt departmenta Ned Prajc je ubeđen da su paravojne grupe povezane sa Iranom odgovorne za raketiranje baze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave