USPEŠNA PROIZVODNJA U MEKSIKU: Dva miliona kineskih vakcina spremno za distribuciju od marta

Tanjug

28. 02. 2021. u 22:33

KINESKA kompanija "Kan-Sino Biolodžiks Ink", saopštila je da će prva serija od dva miliona doza njene vakcine protiv kovida 19 proizvedene u Meksiku biti spremna za distribuciju u drugoj polovini marta.

УСПЕШНА ПРОИЗВОДЊА У МЕКСИКУ: Два милиона кинеских вакцина спремно за дистрибуцију од марта

Foto: Tanjug/AP Photo

Kineska kompanija je saopštila da je u Meksiku planirana proizvodnja 6,9 miliona doza između marta i juna, a zatim bi trebalo da se isporučuje 1,2 miliona vakcina nedeljno kako bi se ispunio plan za distribuciju 35 miliona doza u ovoj godini.

Rojters prenosi da je u Meksiko početkom februara isporučena prva pošiljka aktivnog sastojka za vakcinu KanSino, koju prema sporazumu o zajedničkoj proizvodnji u saveznoj državi Keretaro pakuje meksička firma „Dragmeks“

Meksiko je nabavio vakcine protiv kovida 19 proizvođača Fajzer, AstraZeneka, Sputnjik Ve i Sinovak, a do sada je imunizovano 1,8 miliona ljudi ili 1,4 odsto stanovništva, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku