KREMLJ: NATO nas primorava da se zaštitimo od njihovih agresivnih poteza

Novosti online

20. 02. 2021. u 13:48

NATO nas gleda kao protivnika i primorava nas da aktiviramo rad na zaštiti od njegovih agresivnih poteza, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ: НАТО нас приморава да се заштитимо од њихових агресивних потеза

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- NATO gleda na Rusiju kao na protivnika. NATO konstantno pomera i jača svoju vojnu infrastrukturu u neposrednoj blizini naših granica. Zbog toga nas NATO neprekidno primorava da aktiviramo rad na sopstvenoj zaštiti od agresivnih poteza Alijanse - rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je Rusija zainteresovana za uspostavljanje dobrih odnosa i sa EU i sa Amerikom, da ulaže znatne napore na tom planu ali da ne vidi da je to obostrano.

- U poslednje vreme uopšte ne vidimo da postoji ta uzajamnost - zaključio je Peskov.

Podsetimo, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je da Evropa i Sjedinjene Američke Države zajedno treba da štite postojeći svetski poredak za koji izazov predstavljaju Rusija i Kina – one pokušavaju da „prekroje pravila u skladu sa svojim interesima“.

- Evropa i SAD treba da štite postojeći svetski poredak, koji osporavaju autoritarni režimi Kine i Rusije, koji pokušavaju da izmene pravila u skladu sa svojim interesima - rekao je Stoltenberg na Minhenskoj konferenciji za bezbednost, koja se održava virtuelno.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!