KREMLJ: NATO nas primorava da se zaštitimo od njihovih agresivnih poteza

Novosti online

20. 02. 2021. u 13:48

NATO nas gleda kao protivnika i primorava nas da aktiviramo rad na zaštiti od njegovih agresivnih poteza, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ: НАТО нас приморава да се заштитимо од њихових агресивних потеза

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- NATO gleda na Rusiju kao na protivnika. NATO konstantno pomera i jača svoju vojnu infrastrukturu u neposrednoj blizini naših granica. Zbog toga nas NATO neprekidno primorava da aktiviramo rad na sopstvenoj zaštiti od agresivnih poteza Alijanse - rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je Rusija zainteresovana za uspostavljanje dobrih odnosa i sa EU i sa Amerikom, da ulaže znatne napore na tom planu ali da ne vidi da je to obostrano.

- U poslednje vreme uopšte ne vidimo da postoji ta uzajamnost - zaključio je Peskov.

Podsetimo, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je da Evropa i Sjedinjene Američke Države zajedno treba da štite postojeći svetski poredak za koji izazov predstavljaju Rusija i Kina – one pokušavaju da „prekroje pravila u skladu sa svojim interesima“.

- Evropa i SAD treba da štite postojeći svetski poredak, koji osporavaju autoritarni režimi Kine i Rusije, koji pokušavaju da izmene pravila u skladu sa svojim interesima - rekao je Stoltenberg na Minhenskoj konferenciji za bezbednost, koja se održava virtuelno.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEOBIČAN ŽIVOT, NEOBIČNA LJUBAV: Kako danas živi gorštak Dane