ZA JEDAN DAN PREKO 25 HILJADA ZARAŽENIH: Francuzi razmišljaju kako da otvore muzeje

G. ČVOROVIĆ

18. 02. 2021. u 12:37

POKAZATELjI toka epidemije u Francuskoj su vrlo visoki, ali u isto vreme stabilni. Pritisak na bolnice je veliki, ali na identičnom nivou opstaje već duže vreme. Istovremeno, postoji opasnost od širenja jačih varijanti, poput brazilskog i južnoafričkog soja, naročito iz istočne oblasti Mozel, ali ni to, za sada, ne opterećuje epidemiološku statistiku.

ЗА ЈЕДАН ДАН ПРЕКО 25 ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ: Французи размишљају како да отворе музеје

Foto AP

Zbog svega toga, vlasti su odlučile da u ovom trenutku ne pojjačavaju mere.

Istovremeno, ispituju se mogućnosti da li bi, čak, moglo da dođe do popuštanja nekih mera, među kojima se, u prvom redu, očekuje konačno otvaranje muzeja, pod strogim uslovima. Restorani i kafei, za sada, ostaju zatvoreni.

Prema poslednjim podacima, za jedan dan bilo je 25.018 novozaraženih, dok je za isto vreme u bolnicama od korone virusa preminulo 310 pacijenata.

Broj osoba na lečenju opao je za 265 i spustio se ispod 26 hiljada, na ukupno 25.974. Na reanimaciji ima 3.350 ljudi, dvoje više nego dan ranije. Ohrabruje podatak da procenat pozitivnih u odnosu na testirane konstantno opada i trenutno iznosi 5,8 odsto.

                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)