RUSKI AVIONI ČUVAJU SIRIJU: Za deset dana izveli 700 vazdušnih napada, haos u redovima terorista

Novosti online

14. 02. 2021. u 14:53

RUSKI ratni avioni su u poslednjih 10 dana izveli gotovo 700 vazdušnih napada na ćelije Islamske države u centralnoj Siriji, saopštila je takozvana Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu (SOHR).

РУСКИ АВИОНИ ЧУВАЈУ СИРИЈУ: За десет дана извели 700 ваздушних напада, хаос у редовима терориста

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Depositphotos

Ta grupacija navodi da je samo u poslednja 24 sata izvedeno 40 napada na položaje islamista u trouglu Hama-Alepo-Raka.

Kako navodi SOHR, intenzivno bombardovanje ima za cilj da zaustavi sve smelije operacije koje preduzimaju islamisti. Čini se da napadi ruskih i sirijskih aviona već daju rezultate, pošto je poslednjih dana zabeležen osetan pad njihovih aktivnosti.

U poslednjih deset dana su u centralnim regionima Sirije ubijena 33 terorista Islamske države, dok je prema podacima SOHR poginulo 56 boraca Sirijske arapske armije.

Islamska država već godinama pokušava da pojača svoj uticaj u centralnoj Siriji, a ćelije te organizacije su 

ISIS već više od godinu dana radi na širenju svog uticaja u centralnoj Siriji. Ćelije terorističke grupe uspele su da prodru u brojna područja u istočnoj Hami, južnom Alepu, južnoj Raki i zapadnom Deir ez Zoru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024