UKRAJINCI UVLAČE NATO U SUKOB SA RUSIJOM: Stigao žestok odgovor Moskve, neće se usuditi da urade to

Novosti online

10. 02. 2021. u 18:09

NAKON što je Ukrajina predložila NATO-u da koristi vazdušni prostor iznad Krima za svoje operacije, u Moskvi su ocenili da takav scenario nije realističan i da se Alijansa neće odlučiti na sukob s Rusijom.

УКРАЈИНЦИ УВЛАЧЕ НАТО У СУКОБ СА РУСИЈОМ: Стигао жесток одговор Москве, неће се усудити да ураде то

Ukrajinska vojska / Arhiva

Poslanik ruske Dume Ruslan Balbek kaže povodom predloga Kijeva da u NATO možda sede rusofobi ali da su oni pre svega realisti.

- Ako u Kijevu misle da će avioni NATO sutra početi da lete iznad Simferopolja, onda su u zabludi ili su, naprotiv, previše naivni. U Alijansi, za razliku od tima (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog, možda sede rusofobi ali su oni u prvom redu realisti. Uputiti avion prema Krimu to je isto kao da ste pilotu dali kartu za gubilište, ili, ako bude imao sreće, završiće u pritvoru u Simferopolju ako se uspešno katapultira iz oborenog aviona - naveo je on.

A onda, dodao je Balbek, sledi diplomatski skandal, sud.

- U Alijansi odlično znaju koje su potencijalne posledice i zato će Ukrajini da daju kontrapredlog – vi letite a mi smo uz vas srcem i dušom, a ako bude nešto opet ćemo da dignemo histeriju zbog "ruske agresije" - rekao je on.

Predlog Kijeva ranije danas je komentarisao i zamenik predsednik Međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

On je rekao da Ukrajina teži ka tome da dođe do oružanog sukoba između Rusije i NATO, ali da se Alijansa na to neće odlučiti.

Podsetimo, ukrajinski ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladislav Kriklij je tokom sastanka sa zamenikom generalnog sekretara NATO-a za odbrambenu politiku i planiranje Patrikom Ternerom rekao da se Ukrajina drži kursa integracija u evroatlantske sisteme kolektivne bezbednosti i da je jedno od najvažnijih pitanja – razmena podataka o vazdušnom saobraćaju.

Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!