BOLJA SITUACIJA U KINI: Pad broja obolelih od korona virusa, danas 42 nova slučaja

Tanjug

01. 02. 2021. u 10:44

KINA je objavila da je danas zabeležen najmanji porast broja obolelih od kovida u prethodne tri nedelje.

БОЉА СИТУАЦИЈА У КИНИ: Пад броја оболелих од корона вируса, данас 42 нова случаја

FOTO: Tanjug/AP Photo

Broj inficiranih se smanjio na 42 novoobolela u ponedeljak, saopštila je Nacionalna zdravstvena služba, pošto je dan ranije, u nedelju, otkriveno 92 inficiranih.

Od 33 lokalnih transmisija kovida, severoistočna provincija Hejlonđijang je zabeležio 22 nova slučaja, dok je u susednom Đilinu zabeleženo 10 novih slučajeva, u odnosu na 63 dan ranije, preneo je Rojters.

Preostalih devet slučajeva su doneli putnici iz inostranstva.

Nacionalne i lokalne vlasti su nastavile da apeluju da se ne putuje iz jedne u drugu kinesku provinciju, uprkos padu zaraženih, s obzirom na to da predstoji potencijalni skok obolelih polovinom februara, jer Kinezi dočekuju Novu godinu 12. februara i tada se očekuje veliki broj putovanja širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu