VELIKI PLAN RUSIJE I KINE: Najavili proizvodnju novog aviona CR929 - prvi let već 2023. godine! (VIDEO)

Novosti onlajn

25. 01. 2021. u 14:51

PROIZVODNjA širokotrupnog aviona velikog dometa CR929, koji su zajednički napravile Rusija i Kina, trebalo bi da počne 2021. godine, izjavio je šangajski informativni izvor „Icaj global", pozivajući se na glavnog inženjera za preliminarna istraživanja Kineske korporacije komercijalnog vazduhoplovstva (SOMAS) Čžan Čžigana.

ВЕЛИКИ ПЛАН РУСИЈЕ И КИНЕ: Најавили производњу новог авиона ЦР929 - први лет већ 2023. године! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ Simple Flying

Inženjer je pojasnio da će montaža prvog primerka aviona značiti, da su strane usaglasile i utvrdile parametre aviona, kao što je oblik trupa, njegova veličina, osnovne materijale i izbor glavnih dobavljača.

- Ako bude moguće, mi se iskreno nadamo, da će neke iz osnovnih sistema imati dva ili više dobavljača - kaže inženjer i ukazuje da će to obezbediti kontinuirano poslovanje.

Rusko-kineski projekat širokotrupnog aviona velikog dometa realizuje se od 2014. godine. Avion zajednički prave Ujedinjena avionska korporacija i kompanija „Craic“, deo kineske kompanije SOMAS, sa sedištem u Šangaju.

Ruska strana je odgovorna za konzole krila, srednji deo i mehanizaciju krila, a kineska za trup, prednji deo aviona i krila.

Bazna verzija aviona CR929-600 može da preveze 280 putnika na udaljenost do 12.000 kilometara. Avioni će se sastojati iz modifikacije sa produženim trupom CR929-700 i skraćenim trupom CR929-500.

Prvi probni let je previđen 2023. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku