NEĆEMO BAJDENA - HOĆEMO OSVETU: Napad antifa na sediše demokrata - čestitke za inauguraciju (VIDEO)

Novosti online

21. 01. 2021. u 13:07

НЕЋЕМО БАЈДЕНА - ХОЋЕМО ОСВЕТУ: Напад антифа на седише демократа - честитке за инаугурацију (ВИДЕО)

Foto: EPA

PROTESTUJUĆI protiv inauguracije predsednika SAD DŽoa Bajdena, pristalice Antife napale su sedište Demokratske stranke u Portlandu i organizovale demonstracije u drugim gradovima širom Amerike.

Policija je saopštila da je grupa od oko 200 demonstranata razbila prozore kancelarije demokrata i ispisala anarhističke poruke i simbole. Jedna od ostavljenih poruka glasi: "Je**š Bajdena".

Demonstranti su marširali Portlandom noseći transparente, na kojima je, između ostalog, pisalo: „Ne želimo Bajdena - želimo osvetu! Za policijska ubistva, imperijalističke ratove i fašističke masakre“.

rema navodima policije, oni su bili jedna od najmanje četiri grupe koje su planirale da organizuju proteste u Portlandu.

Policajci su pokušali da im oduzmu motke pričvršćene na transparente za koje su verovali da se mogu koristiti kao oružje, ali nisu uspeli jer su demonstranti počeli da ih gađaju raznim predmetima. Policajci su tada upotrebili dimne bombe.

Demonstranti su izašli i na ulice Kolumba, Denvera, Sakramenta i Sijetla. Oni su zgrade išarali sloganima protiv policije i palili su američke zastave. Prema navodima lokalne policije, dvojica demonstranata su uhapšena.

Tokom protesta su uzvikivani slogani u kojima su osuđivani i republikance i demokrate. 

U Sakramentu su demonstranti skandirali slogane protiv imigracije i Uprave carine.

 

- Nema zatvora, nema zidova - uopšte nema ni SAD - skandirali su demonstranti, navodi Dejli Mejl.

Bivši predsednik Donald Tramp nameravao je da Antifu proglasi terorističkom grupom, optužujući je za nerede i nasilne proteste širom zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)