ZABORAVITE NA BITKOIN: Ova kriptovaluta je postigla rekordnu vrednost

Novosti online

20. 01. 2021. u 21:10

MOGLI smo da svedočimo naglom porastu vrednosti popularnih kriptovaluta, Bitkoin je u jednom trenutku vredeo više od 40.000 dolara.

ЗАБОРАВИТЕ НА БИТКОИН: Ова криптовалута је постигла рекордну вредност

Foto: Piksabej

I drugi najvredniji digitalni novčić je zabeležio rast na tržištu, te je i on postavio novi rekord kada je u pitanju njena vrednost.

U pitanju je Ethereum koji je dostigao vrednost od 1.439,33 dolara, čime je za nešto manje od osam dolara oborio rekord postavljen pre tri godine. Iako kaska za Bitkoin-om kada je u pitanju vrednost, ona je svoju premašila, te se podigla za 92%, dok je Bitkoin imao rast u ovoj godini od svega 27%.

Kako ističe Dejvid Grider, strateg firme Fundstrat Global Advisors, ova kriptovaluta može da dostigne rekordnu vrednost od 10.500 dolara. Razlog za tako nešto je to što je Ethereum napravio progres u pravljenju mreže koja omogućava slične transakcije kao što to ima Mastercard ili Visa. "Ether je najbolji odnos rizik/nagrada u kriptovalutama" - napisao je on u svom blogu, dodavši da blockchain računarstvo može biti budućnost cloud usluga.

Decentralizovane finansije (DeFi) se za sada smatraju kao najboljom upotrebom Ethereum kriptovaluta. Takva tržišta omogućavaju automatsko slanje, menjanje i pozajmljivanje bez dozvole, svakom ko poseduje internet konekciju. To tržište je premašilo vrednost od 22 milijarde dolara u ukupnoj zaključanoj vrednosti (TVL), jedinici koja je slična imovini pod upravljanjem.

U trenutku pisanja ovog teksta, vrednost ove kriptovalute je 1.344 američkih dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!