U BRITANIJI GREŠKOM OBRISANO 400.000 DOSIJEA IZ POLICIJSKE BAZE: DŽonson poručio - Ovo je nečuveno, trudimo se da vratimo te podatke

Tanjug

20. 01. 2021. u 16:06

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson je danas rekao da je nečuveno to što su izgubljeni policijski podaci, ali je naveo da njegova vlada radi na tome da vrati izgubljene podatke i usput procenjuje štetu, nakon što je na hiljade dosijea obrisano greškom.

У БРИТАНИЈИ ГРЕШКОМ ОБРИСАНО 400.000 ДОСИЈЕА ИЗ ПОЛИЦИЈСКЕ БАЗЕ: Џонсон поручио - Ово је нечувено, трудимо се да вратимо те податке

Foto: Tanjug/AP Photo

- Naravno da je nečuveno da bilo koji podatak može biti izgubljen, ali u ovom trenutku se trudimo da vratimo te podatke - rekao je Džonson u parlamentu, a preneo Rojters.

Greška u kodiranju dovela je do slučajnog brisanja do 400.000 dosijea iz baze britanske policije, ali specijalisti rade na vraćanju podataka, rekla je jutros ministarka policije Priti Patel.

- Prvo, pustite me da samo objasnim ovo: u pitanju je kodiranje. Priča se o gubitku oko 400.000 dosijea, ali prava brojka bi mogla da bude manja - izjavila je Patel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)