SKANDALOZNO GOSTOVANJE NA SI-EN-ENU! Hoće da deprogramiraju članove „Trampove sekte” (VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2021. u 11:43

STRUČNjAK za kultove i sekte Stiven Hasan gostovao je u utorak na Si-en-en da bi savetovao kako da se deprogramiraju članovi „Trampovog kulta“ kako je u svojoj knjizi iz 2019. nazvao pristalice odlazećeg američkog predsednika. On je istakao da su celoj zemlji potrebne njegove usluge.

СКАНДАЛОЗНО ГОСТОВАЊЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ! Хоће да депрограмирају чланове „Трампове секте” (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Nakon što je perjanica Si-en-ena Alisin Kamerota govorila o Trampovim pristalicama koje su upali u Kapitol kao o pokojnicima, dramatično komentarišući snimke hapšenja rečima da su „neki ljudi koje ovde vidite nekada bili savetnici u osnovnoj školi, neki su bili vatrogasci“, pitala je Hasana kako je Tramp uspeo da „radikalno promeni njihovu ličnost“.

Hasan, bivši pripadnik zloglasne Crkve ujedinjenja (poznatije kao „Munovci“) tokom sedamdesetih, rekao je da su Trampove poklonike „obmanjivački regrutovali u autoritarnu političku sektu“ i da su oni pretrpeli „radikalnu promenu ličnosti“ koja se psihološki može dijagnostifikovati kao „disocijativni poremećaj“.

Ukratko je opisao kako vođe kulta koriste kontrolu nad ponašanjem, informacijama, mislima i osećanjima da bi „stvorili novi identitet koji je zavisan i poslušan“ i objašnjavao kako je Tramp to mogao da učini.

​Dok se Kamerota interesovala koliko će vremena trebati Hasanovom pojedinačnom pristupu deprogramiranju da bi „ispreo mozak“ (ili ponovo „isprao mozak“) milionima Amerikanaca, Hasan je rekao da će „trebati pristup odozgo prema dole“ i predložio da Tramp bude pozvan da svedoči ispred Kongresa.

- Suština je da je celoj Americi potrebno deprogramiranje, jer je Donald Tramp na sve nas negativno uticao - rekao je Hasan.

​Trampove pristalice nisu bile oduševljene što ih smatra članovima sekte.

Neki su istakli da se optužbe upućene Trampovim pristalicama mogu lako primeniti na tužioce, posebno deo u kom se član sekte obeshrabruje u potrazi za „spoljnim“ izvorima informacija i indoktrinira revidiranim verzijama prošlosti.

Drugi su naveli da su ponosni što su „otelotvorenje kulta“.

Hasanovi saveti za deprogramiranje članova sekti su ironično veoma slični izveštavanju Si-en-ena o desetinama miliona Amerikanaca koji, uprkos izveštavanju te mreže, podržavaju Trampa.

Profesionalni deprogramer savetovao je domaćine da podstaknu „sektaše“ da počnu razmišljati o sebi, jer je „najmoćnija tehnika postavljanje pitanja s poštovanjem, promišljeno, tiho i zaista dugo čekanje na odgovor“.

​Si-en-en nije jedini koji smatra da Trampovim pristalicama treba deprogramiranje. Kolumnista „Vašington posta“ Judžin Robinson ranije je rekao da žali što postoji „milion Amerikanaca, koji kao da su članovi kulta, gotovo svi su belci, gotovo svi su republikanci koje nekako treba deprogramirati“.

Demokratska kongresmenka Aleksandria Okasio-Kortez pozvala je na deprogramiranje „belih suprematista“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije