NENSI PELOSI PRETI: Pozvaćemo se na 25. amandman i smeniti Trampa

Tanjug

11. 01. 2021. u 19:12

НЕНСИ ПЕЛОСИ ПРЕТИ: Позваћемо се на 25. амандман и сменити Трампа

Foto: EPA

PREDSEDAVAJUĆA Predstavničkog doma Nansi Pelosi kaže da će razmotiti da se pozove na 25. amandman kako bi bio smenjen predsednik Donald Tramp pre isteka mandata 20. januara, a nakon što su republikanci blokirali inicijalni pokušaj da se to učini.

Pelosi je rekla da demokrate, koje imaju većinu u Predstavničkom domu, pozivaju potpredsednika Majka Pensa da odgovori u roku od 24 sata nakon što zakon bude usvojen, jer ga to obavezuje da opozove Trampa po 25. amandmanu, preneo je Rojters.

- Naš sledeći korak će biti da omogućimo da se opoziv sprovede do kraja. Predsednik je pretnja za Ameriku i to je hitna stvar, zbog čega će to biti naša sledeća akcija - rekla je Pelosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Prellee

11.01.2021. 19:25

Kazu Tramp mrzi a oni ne!?Kako se samo vidi, kako samo mrznja Dem narasta do te mjere kad traze Trampovu smjenu u njegovih posljednjih 10 dana mandata.Ne mogu cekati, jednostavno ga ne mogu gledati.Za sve probleme optuzuju samo njega, a on i oni u istoj predstavi ucestvuju.Velika mrznja ih vodi.Sve bi bilo drugacije da je u cetiri sporne drzave organizovano novo glasanje i prebrojavanje.Tako bi se narod ubjedio u dobru volju, ovako mrznja ih samo vodi a ne korektan odnos prema drugoj strani.Ja vidim mrznju i jedne i druge strane, krivicu i jednih i drugih, mediji i njihova prica su mi suvisni...

Dragan

11.01.2021. 20:22

“Demokrate” su u panici..za sve što su u zadnjih četiri godine optuživali Trampa su sami radili.A za ovih zadnjih desetak dana do “promene vlasti” može svašta da se desi.Tramp neće tako lako da im preda državu.

Zamišljeni

11.01.2021. 23:13

Gospojo Pelosi! Najveća opasnost po Ameriku ste vi lično sa svojim radikalizmom — eltističkim radikalizmom. (Bili bi ste izvrsna radikalna levičarka da ste u Evropi)