DEVOJČICA ALINA JE IMALA SAMO JEDNU ŽELJU: Onda je usledio poziv Sergeja Lavrova (VIDEO)

Novosti onlajn

31. 12. 2020. u 14:34

ДЕВОЈЧИЦА АЛИНА ЈЕ ИМАЛА САМО ЈЕДНУ ЖЕЉУ: Онда је уследио позив Сергеја Лаврова (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA novosti

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov ispunio je novogodišnju želju sedmogodišnjoj Alini iz Saratovske oblasti – devojčica je boravila u Moskvi i plivala sa delfinima.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštio je da je Alina Rejter doputovala u Moskvu u utorak na poziv Lavrova. Ona je, između ostalog, obišla moskovski zoološki vrt u kojem su je „posebno oduševili ružičasti flamingosi“.

Devojčica je u sredu ujutro posetila Centar za okeanografiju i morsku biologiju „Moskvarijum“ i upoznala se sa delfinima. Nakon toga, Alinu je primio Lavrov, koji je pripremio za nju još jedan tematski poklon - plišanog plavog delfina.

- Alina, kako si se doterala! Došla si sa posete delfinima? - upitao je ruski ministar, na šta je devojčica odgovorila potvrdno.

Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije.

U 2020. godini dobrotvorni projekat „Maštaj sa mnom“ pokrenuo je treći put novogodišnju akciju „Jelka želja“, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama.

Prijave za učešće primale su se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja „Lideri Rusije“ i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)