TAMO VLADA ANTIRUSKA HISTERIJA: Lavrov o poboljšanju odnosa sa Amerikom

Novosti online

29. 12. 2020. u 19:32

MINISTAR spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu za RIA Novosti o mogućnostima promene odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država pod izabranim američkim predsednikom Džoom Bajdenom

ТАМО ВЛАДА АНТИРУСКА ХИСТЕРИЈА: Лавров о побољшању односа са Америком

Arhiva Novosti

Prema rečima šefa Ministarstva spoljnih poslova, antiruska histerija koja deluje u SAD-u ostavlja malo šansi za normalizaciju odnosa Moskve i Vašingtona.

- Nažalost, ne može se računati na to da će se uskoro poboljšati ili čak stabilizovati degradirajući odnosi sa SAD. Antiruska histerija, koja je zapljusnula Ameriku, ostavlja malo šanse da ćemo uskoro videti povratak u normalu - rekao je Lavrov.

Takođe, prema Lavrovu, na bilateralne odnose utiču unutrašnje političke borbe u SAD, koji su postale taoci situacije.

- Naš dijalog se pokazao kao talac unutrašnje američke političke borbe, što, naravno, ne doprinosi izgradnji konstruktivne saradnje - dodao je ministar.

On je uopzorio i da svetska zajednica nije uspela da se okupi oko pandemije koronavirusa zbog nespremnosti Zapada na čelu sa Sjedinjenim Državama da uspostavi ravnopravnu saradnju sa međunarodnim igračima, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za RIA Novosti.

- Nažalost, postojanje zajedničkih problema, uključujući tekuću epidemiju koronavirusa, još uvek nije dovelo do okupljanja međunarodne zajednice kako bi ih efikasno zaustavili - rekao je Lavrov.

(Vostok)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri