LABUDOVI ZAUSTAVILI VOZOVE NA SAT VREMENA: Nesvakidašnji događaj na nemačkoj železnici

J. Ž. S.

29. 12. 2020. u 14:11

LABUD koji je tugovao za svojim partnerom na šinama nemačke železnice zadržao je 23 voza više od sat vremena, dok ga vatrogasci nisu sklonili posebnom opremom, objavila je policija.

ЛАБУДОВИ ЗАУСТАВИЛИ ВОЗОВЕ НА САТ ВРЕМЕНА: Несвакидашњи догађај на немачкој железници

Foto: Promo

Dve ptice zalutale su na šinama brzog voza između Kasela i Götingena u centralnoj Nemačkoj. Jedna od ptica je uginula, najverovatnije nakon što je zapela u kablove za struju, stoji u saopštenju o tom incidentu. Drugi labud se potom smestio pored leša svog partnera i nije hteo da se pomeri uprkos pokušajima službenika, zbog čega je privremeno zaustavljen saobraćaj.

Kasnije su pozvani vatrogasci sa posebnom opremom koji su uspeli da sklone uginulog labuda i njegovog partnera. Zbog čitave operacije spasavanja su 23 voza kasnila su oko 50 minuta. Preživeli labud nije povređen i kasnijeje pušten u reku Fuldu. Prema Britanskom kraljevskom društvu za zaštitu ptica, labudovi imaju jednog partnera ceo život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!