PAŠINJAN O RATU U KARABAHU: Moja je dužnost da ustanovim istinu

Novosti online

27. 12. 2020. u 22:48

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan smatra da je potrebno da se shvate razlozi za poraz jermenske strane u sukobu u Nagorno-Karabahu.

ПАШИЊАН О РАТУ  У КАРАБАХУ: Моја је дужност да установим истину

Foto: UNTV via AP

- Veoma je važno shvatiti razloge za ovaj poraz (u Karabahu)... Smatram svojom dužnošću da ustanovim celu istinu o ratu - rekao je Pašinjan u intervjuu za Javnu televiziju Jermenije.

Konkretno, Pašinjan je naveo primer sa svog sastanka sa borcima. Prema njegovim rečima, jedan od njih rekao je da njegova jedinica nije snabdevana oružjem iako je oružje bilo u skladištima.

- Ako se ova pojedinačna epizoda potvrdi, onda je ovo jedan od razloga za poraz - rekao je Pašinjan.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sasa

27.12.2020. 23:19

e moj pasinjanine,sada ces da odgovaras svom narodu i da objasnis kako to da ti ovi sa zapada nisu pomogli a odbacio su ruse pre sukoba.bolji dolar nego rublja,jel.to sto si uradio,pratice te duse hiljade ljudi koje si ubio...koja kazna..