DAMASK SLAVI POBEDU: Sirijske snage zauzele tursku vojnu bazu!

Novosti online

21. 12. 2020. u 19:39

SIRIJSKE snage zvanično su zauzele tursku vojnu bazu u Idlibu. Sirijska arapska vojska (SAA) i Nacionalne odbrambene snage (NDF) zvanično su preuzele kontrolu nad osmatračnicom koja je pripadala turskim oružanim snagama u Idlibu.

ДАМАСК СЛАВИ ПОБЕДУ: Сиријске снаге заузеле турску војну базу!

Foto: EPA

Prema Nacionalnim odbrambenim snagama (NDF), njihove trupe i Sirijska arapska vojska (SAA) zauzele su osmatračnicu Sarman, koju su turske oružane snage koristile od početka 2020. godine.

Nacionalne odbrambene snage (NDF) objavile su fotografije sa osmatračnice nakon što su njihove trupe ušle u to područje i uspostavile punu kontrolu nad njim.

Dolazak NDF i SAA u bazu usledio je samo nekoliko dana nakon što je turska vojska uklonila svoja utvrđenja u bazi i povukla svoje snage sa tog područja.

Od oktobra 2020. godine, turske oružane snage povukle su se sa najmanje desetak osmatračnica koje su opkolile Sirijska arapska vojska i Nacionalne odbrambene snage na severozapadu Sirije.

Uprkos tome što je prethodno odbila zahteve sirijske vlade o povlačenju sa ovih opkoljenih mesta, turska vojska je, kako se izveštava, donela odluku da napusti ove baze nakon razgovora sa ruskim kolegama.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)