FRANCUZI DALI ROK BRITANCIMA: Imate još nekoliko dana

Novosti online

21. 12. 2020. u 19:25

RANIJE tokom dana, lider Laburističke partije, sir Kir Starmer, odbacio je ideju da poziva na produženje prelaznog perioda za Bregzit zbog krize sa koronavirusom i pozvao premijera da dokaže da može „da završi bregzit“.

ФРАНЦУЗИ ДАЛИ РОК БРИТАНЦИМА: Имате још неколико дана

Foto: AP

Francuska će dati Velikoj Britaniji "još nekoliko dana da postigne sporazum koji poštuje naše prioritete i crvene linije", rekao je Rojtersu, francuski mlađi ministar EU poslova Klement Bune.

Ministar je takođe rekao da i dalje postoje velike prepreke u pregovaranju o ribolovnim pravilima, s tim što Francuska predloge smatra neprihvatljivim.

U nedelju su glavni britanski mediji, pozivajući se na vladine izvore, izvestili da još uvek nijedan sporazum nije najizgledniji scenario u pregovorima između UK i EU. Brisel je oklevao da se predomisli u pogledu zadržavanja prava na većinu ulova iz britanskih ribolovnih voda.

Pregovori UK-EU o trgovini nakon Bregzita zaustavljeni su mesecima unazad, usred različitih stavova koje ima svaka strana o pitanju ribolovnih kvota, takozvanih "jednakih uslova" i upravljanja. Ako se ne postigne dogovor pre kraja godine, pravila STO stupaju na snagu odmah od 1. januara, uključujući carinske tarife i pune granične provere robe iz Velike Britanije koja prelazi La Manche.

(Sputnjik njuz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu