ODMAH ĆE TO URADITI: Bajden otkrio koji će biti njegov prvi potez kao predsednika SAD

Novosti online

12. 12. 2020. u 20:16

IZABRANI američki predsednik Džo Bajden obećao je danas da će se Sjedinjene Države ponovo pridružiti Pariskom klimatskom sporazumu prvog dana njegovog predsedničkog mandata.

ОДМАХ ЋЕ ТО УРАДИТИ: Бајден открио који ће бити његов први потез као председника САД

Foto Tanug-AP

Bajden je to naveo u pisanoj izjavi uoči početka virtuelnog samita svetskih lidera kojem nije prisustvovao odlazeći američki predsednik Donald Tramp pošto je povukao Vašington iz Pariskog sporazuma.

- Sjedinjene Države će se ponovo pridružiti Pariskom sporazumu prvog dana mog predsedničkog mandata. Odmah ću početi rad sa kolegama širom sveta da učinimo sve što možemo uključujući sazivanje lidera vodećih ekonomija na klimatskom samitu u prvih 100 dana mog mandata - rekao je Bajden.

On je ponovio obećenje iz svoje kampanje da će njegova administracija nastojati da svede emisije štetnih gasova na nulu "ne posle 2050. godine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za