ERDOGANOVA PONUDA JERMENIMA: Spremni smo da okrenemo novu stranicu, evo šta tražimo

Tanjug

11. 12. 2020. u 17:54

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi regionalna platforma za saradnju na Kavkazu, o kojoj je razgovarao sa svojim azerbejdžanskim kolegom Ilhanom Alijevim u Bakuu, mogla pomoći da se okrene nova stranica u odnosima sa Jermenijom ako Jerevan preduzme „pozitivne korake”.

ЕРДОГАНОВА ПОНУДА ЈЕРМЕНИМА: Спремни смо да окренемо нову страницу, ево шта тражимо

Foto AP

NTV je citirao Erdogana kako je novinarima tokom povratka iz Bakua rekao da će regionalna platforma, koja će uključivati Rusiju, Tursku, Azerbejdžan, Gruziju, Iran i Jermeniju, pružiti šansu svim stranama i da je ruski predsednik Vladimir Putin bio oduševljen tom idejom, prenosi Rojters.

- Ako se Jermenija pridruži ovom procesu i preduzme pozitivne korake, nova stranica takođe može da se okrene u vezama Turske i Jermenije. Sve dok se otvaraju nove mogućnosti, nema sumnje da će se i dobici Jermenije ovde ozbiljno povećavati. Jermenija će dobiti najviše iz ovoga - rekao je Erdogan.

Erdogan je poručio da će Turska otvoriti svoje granice prema Jermeniji ako ta zemlja bude pozitivno razvijala ovaj proces.

- Naša jedina briga je da doprinesemo regionalnom miru - kazao je Erdogan.

Jermenija i Turska potpisale su 2009. godine sporazum o obnavljanju veza i otvaranju svojih granica nakon veka neprijateljstva, ali dve vlade nikada nisu ratifikovale sporazum i odnosi su i dalje napeti.

Tokom šestonedeljnog sukoba zbog otcepljenja armenske enklave u Azerbejdžanu, Turska je podržala svog etničko-turskog saveznika Azerbejdžan i optužila Jermeniju za okupaciju azerbejdžanskih teritorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu