ORBAN "POBEDIO" BRISEL: Migracije i mere protiv porodice i dalje na stolu, ali novac Mađara je zaštićen

Tanjug

11. 12. 2020. u 09:10

ОРБАН ПОБЕДИО БРИСЕЛ: Миграције и мере против породице и даље на столу, али новац Мађара је заштићен

Foto: AP

NAKON dogovora o budžetu EU i fondu za oporavak ekonomije postignutog na samitu Unije u Briselu, premijer Mađarske Viktor Orban je saopštio da je zdrav razum preovladao i da je novac Mađara zaštićen, prenosi MTI.

Orban je u video snimku postavljenom na Fesjbuku rekao da je postignut sporazum i da je preovladao je zdrav razum, kao i da je očuvano evropsko jedinstvo.

- Pobedili smo jer u teškim vremenima, tokom pandemije i ekonomske krize, nema mesta političkim i ideološkim debatama koje nas sprečavaju da preduzmemo akcije - istakao je u četvrtak Orban.

On je, međutim, rekao da su na stolu i dalje predlozi koje Mađarska ne podržava, kao što su pitanje migracija i mera protiv porodice koje "planira Brisel".

Uprkos mogućim neslaganjima u budućnosti, danas smo definitivno ostvarili tri cilja, napomenuo je Orban.

On je objasnio da je Mađarska uspela da spreči zaobilaženje Ugovora o EU, kao i da bude primorana da prihvati odluke koje ne želi. Osim toga, novac građana Mađarske će takođe biti zaštićen, istakao je premijer.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je danas na Tviteru objavio da je na samitu postignut dogovor o budžetu EU i fondu za oporavak ekonomije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

petar

11.12.2020. 14:31

Bravo za Orbana za Mađarsku i Poljsku. Samo jake suverene države su garant opstanka EU. Smeta Briselu što je zadnji bedem opstanka Hrišćanstva pomeren na srednjoistočnu Evropu. Ne virtualno nego u praksi tako se živi u Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj . Snagu , moć, poštovanje je Naše Hrišćansko opredeljenje što nasledili smo od predaka a zalog Budućnosti je ???