POSLE VIŠEMESEČNE SUSPENZIJE: Bajdenov sin ponovo na meti istražnih organa SAD

Tanjug

10. 12. 2020. u 00:55

AMERIČKI savezni istražni organi ponovo su Nakon višemesečne suspenzije pokrenuli istragu protiv Hantera Bajdena, sina novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena.

ПОСЛЕ ВИШЕМЕСЕЧНЕ СУСПЕНЗИЈЕ: Бајденов син поново на мети истражних органа САД

Foto: Printscreen/Jutjub

Na preporuku američkog ministarstva pravde, istraga je suspendovana i zabranjene su bilo kakve aktivnosti koje su mogle da utiču na ishod predsedničkih izbora u SAD.

Sada, kada su završeni predsednički izbori, istraga protiv Hantera Bajdena ulazi u novu fazu, a federalno tužilaštvo iz Delavera, poreska služba i FBI preduzimaju nove korake i pozivaju na saslužanje svedoke i saradnike Hantera Bajdena, saznaje CNN iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi.

- Juče sam prvi put čuo da je tužilaštvo u Delaveru takođe juče obavestilo moje pravne zastupnike da je odmrznuta istraga poreske službe. Smatram da je to veoma ozbiljno, ali sam uveren da će nakon objektivne i profesionalne istrage spornih pitanja biti potvrđeno da sam moje poslovanje obavljao legalno i prikladno uz svakom pogledu, pa i kada je reč o porezu - stoji u zvanilčnom saopštenju Hantera Bajdena, preneo je CNN.

U neke od sumnjivih transakcija vezanih za poslovanje u Kini, a za koje se sumnjiči sin novoizabranog američkog predsednika, uključeni su i ljudi za koje FBI veruje da su obaveštajno interesantne osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili