TRAMP STAVLJA VETO NA VOJNI BUDŽET: Predsednik SAD odbija da ustukne pred moćnicima

Novosti online

04. 12. 2020. u 08:28

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je da će staviti veto na nacrt vojnog budžeta koji, između ostalog, predviđa sankcije gasovodu „Severni tok 2“ i Turskoj jer američki kongresmeni nisu ubacili izmene paragrafa 230 Zakona o komunikacijama koji štiti društvene mreže od tužbi.

ТРАМП СТАВЉА ВЕТО НА ВОЈНИ БУЏЕТ: Председник САД одбија да устукне пред моћницима

Foto: EPA

- Ovo je sve jako tužno za naš narod. Izgleda da senator Džim Inhof neće u vojni budžet uključiti izmenu kojom će se ukinuti paragraf 230. Poslednja šansa je propuštena. Stavljam veto - napisao je Tramp na Tviteru.

Ovu nameru Trampa je prethodno potvrdila i portparolka Bele kuće Kejli Mekinani.

Inače, redsednik Tramp je nedavno na Tviteru objavio seriju postova u kojima ukazuje da paragraf 230 Zakona o komunikacijama, koji štiti društvene medije od tužbi, predstavlja „ozbiljnu pretnju“ američkoj nacionalnoj bezbednosti i integritetu izbora.

- Zato je vrlo opasno i nepravedno ako paragraf 230 kojim se omogućava privilegovana pozicija društvenih mreža ne bude u potpunosti ukinut - napisao je između ostalog Tramp.

Tramp je i pre izbora više puta ukazivao da je paragraf 230 pomenutog zakona veoma problematičan i da otvara put cenzuri i pristrasnosti i pozivao zakonodavce da izmene ili ukinu odredbu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)