RUSI IZVRŠILI ZASTRAŠUJUĆE BOBMARDOVANJE: Nebo gori, zemlja podrhtava

Novosti online

28. 11. 2020. u 15:48

SIRIJSKE i ruske vazduhoplovne snage nastavile su operacije iznad centralne Sirije ovog vikenda, pošto su njihovi ratni avioni pokrenuli nekoliko vazdušnih napada na položaje Islamske države (ISIS/ISIL/IS/Daeš) u provincijama Badija Al-Šam i istočna Hama.

РУСИ ИЗВРШИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ БОБМАРДОВАЊЕ: Небо гори, земља подрхтава

Foto: Printskrin

Prema izveštajima sa terena, sirijski i ruski ratni avioni započeli su udare na skrovišta Islamske države u pustinjskom regionu u susednom okrugu Al-Saan u Hami, prenosi AMN.

Oni su proširili svoje udare na južni region guvernorata Al-Rakka, gde su pogodili položaje Islamske države kod istorijskog grada Al-Resafe.

U izveštajima se navodi da će se sirijsko i rusko ratno vazduhoplovstvo okrenuti južno od Al-Rakka-e kako bi gađali borce Islamske države u severoistočnom delu provincije Homs, pošto su postigli niz direktnih udaraca na terorističke položaje.

Ovaj najnoviji vazdušni napad ruskih i sirijskih vazduhoplovnih snaga dogodio se samo nekoliko dana nakon što je Islamska država pokrenula moćan napad na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini Ithrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti