IRANSKI ZVANIČNICI TVRDE: Iza napada na njihovog šefa nuklearnog programa stoji Izrael (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2020. u 09:46

PREDSEDNIK Irana Hasan Rohani optužio je danas Izrael za likvidaciju naučnika Mohsena Fahrizadeha, efa iranskog programa nuklearnog naoružanja, navodi se u izveštaju iranske državne televizije.

ИРАНСКИ ЗВАНИЧНИЦИ ТВРДЕ: Иза напада на њиховог шефа нуклеарног програма стоји Израел (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Iranske vlasti su zapretile odmazdom za ubistvo Fahrizadeha koji je nakon napada ubica nadomak Teherana, preminuo u bolnici.

- Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Ubistvo mučenika Fahrizadeha razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje. Fahrizadehovo mučeništvo neće usporiti naša dostignuća - rekao je Rohani.

Isto je ponovio i ministar inostranih poslova tvrdeći da je arhineprijatelj Izrael verovatno bio umešan u Fahrizadeovu likvidaciju:


- Ovaj kukavičluk - sa ozbiljnim naznakama izraelske uloge - pokazuje očajničko ratno huškanje među počiniocima - tvitovao je Mohamed Džavad Zarif.

- Iran poziva međunarodnu zajednicu - a posebno EU - da okončaju svoje sramotne dvostruke standarde i osudi ovaj čin državnog terora.

Kabinet izraelskog premijera Benjamin Netanijahu nije komentarisao izveštaje o napadu, rekao je zvaničnik iz njegovog kabineta. Pentagon je takođe odbio da komentariše.

Ova likvidacija mogla bi da izazove konfrontaciju između Irana i iranskih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa i da dodatno oteža nastojanje novoizabranog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame.

(Rojters)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?