PREDSEDNIK AZERBEJDŽANA OPTUŽIO JEREVAN: "Jermenija angažovala strane plaćenike, imamo dokaze"

Tanjug

21. 11. 2020. u 18:40

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev je tokom sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom u Bakuu saopštio da postoje dokazi u vidu fotografija i video-snimaka koji potvrđuju da je jermenska strana angažovala strane plaćenike tokom sukoba u Karabahu.

ПРЕДСЕДНИК АЗЕРБЕЈЏАНА ОПТУЖИО ЈЕРЕВАН: Јерменија ангажовала стране плаћенике, имамо доказе

Foto: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

- Jermenija je aktivno angažovala strane plaćenike. Imamo mnogobrojne foto i video dokumente, imamo i pasoše stranih državljana, konkretno Francuske, SAD, Libije, Kanade i drugih zemalja, Gruzije - precizirao je Alijev.


Prema njegovim rečima, samo deo tih stranaca ima jermensko poreklo, prenosi Sputnjik.

- Ali to ne menja suštinu pitanja, jer je angažovanje stranih plaćenika od strane Jermenije, naravno, nedopustivo - zaključio je Alijev.

Azerbejdžan i Jermenija su se više puta međusobno optuživali za angažovanje stranih plaćenika tokom sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je jednom prilikom izjavio da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu.

Ruska delegacija u sastavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zamenika predsednika vlade Rusije Alekseja Overčuka, ministra zdravlja Rusije Mihaila Muraška, šefice „Rospotrebnadzora“ Ane Popove danas je, nakon Jermenije, doputovala i u Baku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)