KORONA JE BILA JAČA: Nedavno su proslavili 63 godine braka, a sada su umrli - u istom danu

Milica OSTOJIĆ, Rim - specijalno za "Novosti"

18. 11. 2020. u 17:53

OLGA i Vinćenco, ona 83 on 82 godine, poreklom iz Pulje, živeli su u Milanu.

КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА: Недавно су прославили 63 године брака, а сада су умрли - у истом дану

Foto: Depositphotos

Venčali su se pre 63 godine, nedavno su proslavili godišnjicu braka. BIli su nerazdvojni sve dok ih korona virus nije rastavio u dvema bolničkim sobama. Ali i u smrti su bili nerazdvojni - otišli su zajedno, u razmaku od samo jednog sata.

U potrazi za poslom stigli davnih godina na sever Italije, stvorili porodicu. Živeli su složno, uvek nerazdvojni, radili sve zajedno. On joj je uvek u svemu pomagao, čak i u kuhinji joj je pomagao u spremanju hrane. U svemu su bili složni, kao jedna duša. Proslavili su 26. septemba 63 godine braka.

- Znali su koliko je opaka realnost korone, jer imaju više od 80 godina. Izlazio je samo Vinćenco do apoteke, ili da kupi hranu, i ipak su oboleli oboje - priča unuka koja živi u okolini Bergama. - Bilo im je lođe deseatk dana, najpre se osetio loše deka a potom baka. Uprkos visokoj temperaturi lekar ih nikada nije posetio, prepisao im je antibiotik i ne videvši ih, dao dijagnozu da je u pitanju grip. Tek 11. novembra kada je bilo evidentno da je njihovo zdravstveno stanje više nego loše stigla je ambulanta i odvezla ih zajedno u bolnicu "San Đerardo" u Monci.

Nisu bili u istoj sobi, ali je Olga, koja je bila u nešto manje teškom stanju, zatražila da zadrži jaknu svoga muža, životnog saputnika, "da ga tako oseti blizu".

Četiri dana kasnije otišao je zauvek najpre Vinćenco, a sat vremena kasnije Olga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)