ISKAZI SVEDOKA O BRUTALNOSTI POLICIJE I VOJSKE: Pucali su na mirne demonstrante, ubili su najmanje 12 osoba (FOTO)

Tanjug

15. 11. 2020. u 00:17

VOJSKA Nigerije upucala je demonstrante koji su mirno protestovali prošlog meseca u Lagosu, navodi se u pisanim iskazima tri svedoka koji su danas predati sudskom veću koje sprovodi istragu povodom navoda da su vojska i policija otvorile vatru na demonstrante okupljene na protestima protiv policijske brutalnosti.

ИСКАЗИ СВЕДОКА О БРУТАЛНОСТИ ПОЛИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ: Пуцали су на мирне демонстранте, убили су најмање 12 особа (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Protesti su eskalirali 20. oktobra, kada je "Amnesti internešnl" saopštio da su vojska i policija ubile najmanje 12 demonstranata u dva okruga.

Vojska i policija negirale su ove optužbe.

Brigadni general Ahmed Tajvo je danas pred većem rekao da su vojnici pucali u vazduh kako bi rasterali demonstrante i da meci nisu bili pravi, preneo je Rojters.

Dva svedoka su pred većem rekla da su neke trupe pucale u vazduh, a sva tri su potvrdila da su neki vojnici pucali na demonstrante koji su mirno protestovali i da su tom prilikom neke od njih ranili, a neke usmrtili.

Dva svedoka su navela da su vojnici neke leševe preneli u kombije, a jedan je rekao da su uklonili čaure od metaka.

Jedan svedok je naveo da su vojnici nasumično pucali na demonstrante.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!