BAJDEN UPOZORIO AMERIKANCE: Nosite masku, preti nam veoma mračna zima

Tanjug

09. 11. 2020. u 20:55

NOVOIZABRANI predsednik SAD Džo Bajden apelovao je danas na Amerikance da nose masku kako bi se preokrenuo tok pandemije korona virusa i upozorio da se SAD suočavaju s "veoma mračnom zimom" i najgorim talasom pandemije.

БАЈДЕН УПОЗОРИО АМЕРИКАНЦЕ: Носите маску, прети нам веома мрачна зима

Foto AP

- Preklinjem vas, nosite masku - rekao je Bajden.

On je pozvao Amerikance da ostave po strani političke razlike i budu ujedinjeni u borbi protiv korona virusa, ističući da nije važno za koga su glasali na nedavno održanim izborima.

- Možemo spasiti desetine hiljada života ako svi samo budu nosili masku u narednih nekoliko meseci - poručio je Bajden.

On je naglasio da je nošenje maske najefikasnija stvar koju je moguće uraditi kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, prenosi BBC.

Kako je prethodno objavljeno, Bajden je rekao da će odmah po preuzimanju predsedničkih dužnosti 20. januara 2021. godine njegova administracija krenuti u borbu s korona virusom, bez gubljenja vremena.

Bajden je na Tviteru pozdravio kao "odličnu vest" to što je kompanija Fajzer saopštila da je njena vakcina protiv korona virusa 90 odsto efikasna u sprečavanju ove bolesti, ali je upozorio da je do kraja bitke protiv kovida-19 i dalje ostalo više meseci.

Novoizabrani američki predsednik danas je objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije korona virusa u njegovoj administraciji, preneo je CNN.

U izveštaju se navodi da će radnom grupom zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije, i bivši čelnik Agencije za hranu i lekove (FDA) Dejvid Kesler, prenela je američka TV mreža.

U izveštaju se ne pominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv korona virusa Entonija Faučija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije