TURCI GUBE KONTROLU: Bukti rat, serija bombaških napada (FOTO/VIDEO)

Novosti online

08. 11. 2020. u 17:59

SEDMOG novembra, četiri militanta ubijena su u dva odvojena napada u delu severnog sela Alepa koji su okupirali Turci.

ТУРЦИ ГУБЕ КОНТРОЛУ: Букти рат, серија бомбашких напада (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter Printskrin

Ujutro su tri militanta inženjerskih jedinica Slobodne policije ubijena kada je eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava koju su prevozili. Eksploziv je pronađen u blizini bolnice u gradu al-Bab. Militanti su smatrali da je eksploziv nije u funkciji, međutim, i dalje je bio aktivan.

ISIS je preuzeo odgovornost za napad u izjavi koju je objavila njegova novinska agencija Amak. Teroristička grupa saopštila je da su njeni operativci daljinski aktivirali improvizovani eksploziv.

Kasnije tog dana, eksploziv je uništio vozilo divizije sultana Murada, koju podržava Turska, dok je bilo na putu do logora Šamrih, severno od grada Azaz.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, militant je ubijen, a nekoliko drugih je ranjeno. Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad. Međutim, ISIS ostaje glavni osumnjičeni.

Stanje haosa preovladava nad turskim okupiranim područjima na severu i severoistoku Sirije. Tamo se svakodnevno dešavaju napadi.

Dan ranije, ubijen je militant iz grupe koju podržava Turska, a još dvojica su povređena u napadu improvizovanom eksplozivnom napravom u okupiranoj oblasti Afrin. Pre toga, ISIS je u gradu al-Bab izvršio atentat na višeg zapovednika. Bomba je takođe usmrtila militanta u turskom delu severne Rake.

Uprkos ponovljenim napadima, Turska ne preduzima nikakve korake za poboljšanje bezbednosti u oblastima koje zauzimaju njeni opunomoćenici na severu i severoistoku Sirije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna