IZBORI U SAD: Lažne optužbe za krađu glasova kruže na Jutjubu

Tanjug

06. 11. 2020. u 11:13

NA najmanje devet Jutjub kanala i dalje se promovišu neutemeljene optužbe o izbornim nepravilnostima i teorije zavere koje utiču na prihode od advertajzinga i od korisnika usluga ove kompanije.

ИЗБОРИ У САД: Лажне оптужбе за крађу гласова круже на Јутјубу

Foto: EPA

Prema otkriću Rojtersa, na brojnim kanalima Jutjuba na kojima ima od hiljadu do skoro 630 hiljada pratilaca, podgrevaju se i podržavaju optužbe o difuziji lažnih i netačnih infomacija koje vrše timovi AP, Rojtersa i drugih organizacija za proveru činjeničnog stanja u centrima za prebrojavanje glasova.

Gugl, u čijem je vlasništvuJutjub, ima pravila kojima se zabranjuje korišćenje finansijskih potencijala i instrumenata ove platforme za objavljivanje "tvrdnji koje su dokazano netačne i mogu u značajnoj meri da podriju poverenje u izborne i demokratske procese", ali Gugl za sada nije odgovorio na pitanje da li namerava da suspenduje oglase i prihode od korisnika koji šire neutemeljene informacije, podseća se u izveštaju Rojtersa.

Trampove pristalice okupljaju se i organizuju ispred centara za prebrojavanje glasova zbog širenja dezinformacija o navodnoj izbornoj krađi i manipulacijama demokrata.

Gugl, Fejsbuk, Tviter i druge društvene mreže svakodnevno se bore protiv širenja desnformacija i neutemeljenih optužbi predsednika Trampa i njegovih saradnika o izbornim manipulacijama demokarata.

Kolika je moć društvenih mreža govori i otkriće Rojtersa da je jednu objavu na Jutjubu o navodnim izbornim nepravilnostima u saveznoj državi Mičigen, koje je ključna i u kojoj je Bajden pobedio, videlo više od 90 hiljada ljudi za samo 8 sati.

O ovakvoj pristrasnoj korisničkoj politici Jutjuba nedavno je izvešavala i mereža CNBC koja je prenela da "jedna američka TV mreža ostvaruje zaradu od reklamiranja svog videa na Jutjubu u kojem se preuranjeno tvrdi da je Tramp pobedio na izborima".

Jutjub je saopštio da taj video neće biti uklonjen, ali je obustavio njegovo reklamiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!