KONTE UPOZORIO ITALIJANE: Poštujte anti-kovid mere ili sledi totalno zatvaranje

Milica Ostojić - Specijalno za "Novosti" iz Rima

28. 10. 2020. u 19:42

PONOVO se Italija nalazi na raskrsnici različitih mišljenja u ovako rizičnom trenutku porasta zaraženih od korona virusa, specijalisti iz reda sanitarnih vlasti idu dotle u stavovima da je "bitka za Milano izgubljena" u zaustavljanju širenja virusa i da se mora urgentno pribeći zatvaranju.

КОНТЕ УПОЗОРИО ИТАЛИЈАНЕ: Поштујте анти-ковид мере или следи тотално затварање

Foto: AP

Premijer ne isključuje potez zatvaranja Milana proglasivši ga crvenom zonom ako se ne budu poštovale anti-Kovid mere, jer ovako se sigurno neće dočekati decembar, misleći pri tom na Božić i proslavu praznika ako usledi zatvaranje (ukoliko do toga dođe za Božić se gubi 25 milijardi evra po proceni Instituta za socijalno-ekonomska istraživanja).

Tako se za sada u razmišljanjima i suprotstavljenim mišljenjima ide na opciju mogućeg teritorijalnog a ne generalnog zatvaranja, ali Lombardija je region ekonomskog potencijala a zatvaranje bi još jednom srušilo proizvodnju.

Situacija je zastrašujuća i u Napulju u bolnicama i hitnoj pomoći, a istinski dramatična je i na intenzivnoj terapiji i Lombardija i Kampanija. Međutim,  nisu to jedina dva regiona sa tako kritičnom situacijom, već i mnogo mesta na nacionalnom nivou.

U međuvremenu, uz preduzetnike koji protestvuju zbog zatvaranja aktivnosti ili skraćivanja radnog vemena restorana i barova, priključili su se oni čiji je imperativ nasilje: anarhisti, imigranti u velikom broju i fašisti.

Posebno je zabrinjavajuće to što među ima veliki broj maloletnika, ranjeno je desetine policajaca u raznim gradovima, a u Milanu je pod posebnom prismotrom  zatvor "San Vitore" jer ima dojava da zatvorenici spremaju protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!