PRVA TEMA PREDSEDNIČKE DEBATE - KORONA: Tramp iznosio činjenice, Bajden MAHAO MASKOM po studiju!

Novosti online

23. 10. 2020. u 03:51

DRUGI put licem u lice, u drugoj i ujedno i poslednjoj predsedničkoj debati, susreli su se Donald Tramp i Džo Bajden.

ПРВА ТЕМА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ДЕБАТЕ - КОРОНА: Трамп износио чињенице, Бајден МАХАО МАСКОМ по студију!

FOTO: EPA

Prva tema debate bio je, kao što i dalo očekivati, virus korona.

- Kao što znate, 2,2 miliona ljudi je bilo predviđeno da će umreti. To je pandemija koja postoji širom sveta, to je svetski problem. Smrtnost u SAD je manja nego u drugim zemljama. Borimo se protiv virusa korona i borimo se jako. Zatvorio sam zemlju i zabranio ulaske iz zaraženih područja, a ovaj čovek (Bajden) mi sada govori da nisam dobro reagovao i da je trebalo brže preduzeti korake zaštite. On priča o onome što je bilo pre nekoliko meseci. 99 odsto obolelih se oporavlja. Mi ne možemo zatvoriti našu zemlju i ljude. Možda Bajden ima mogućnost da se zaključa u neki podrum i čeka da korona prođe, možda ima dovoljno novca i sredstava da preživi sam na nekom izolovanom mestu - rekao je Tramp i najavio da će za nekoliko nedelja SAD imati vakcinu protiv virusa korona.  

Bajden je izjavio da je predsednik Tramp odgovoran što "nije preuzeo kontrolu nad virusom korona", te tvrdi da Tramp "nema plan" i maše maskom po studiju.

- Ja ću ovo završiti i postarati se da imamo plan - rekao je Bajden.

- 20.000 Amerikanaca je preminulo i ništa nije preduzeto. Imamo oko 7.000 novih slučajeva dnevno. Očekivanja su da će biti još oko 20.000 preminulih. Radio bih na tome da svi nose maske, da se obezbede brzi testovi i zaštita u svim institucijama.

Bajden je najavio "mračnu zimu" u borbi protiv virusa korona. Tramp je izjavio da nije saglasan sa tim predviđanjem i podsetio Bajdena da ga je kritikvoao da je "ksenofob" kada je zatvorio granicu sa Kinom na početku pandemije.

Bajden je izjavio da želi da "zatvori virus", a ne državu. Ipak, na pitanje moderatora, dodao je da to ne znači da ne želi da uvodi restriktivne mere.

Predsednik Tramp odgovorio je da sve što Bajden i demokrate rade jeste zatvaranje, te da su to dokazali u državama u kojima su na vlasti, te da je to doveli do smrti tih država.

Predsedničku debatu UŽIVO možete pratiti KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave