PUTIN ME NIJE ZVAO U MOSKVU: Predsednik Azerbejdžana Alijev otkrio da li će biti sastanka sa premijerom Jermenije

Novosti online

22. 10. 2020. u 13:44

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev kaže da nije dobio poziv od ruskog kolege Vladimira Putina da poseti Moskvu radi diskusije oko situacije u Nagorno-Karabahu.

ПУТИН МЕ НИЈЕ ЗВАО У МОСКВУ: Председник Азербејџана Алијев открио да ли ће бити састанка са премијером Јерменије

Foto: Azerbaijani Presidential Press Office via AP

Predsednik Azerbejdžana u intervjuu japanskom listu „Nikkei“ nije isključio mogućnost sastanka sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom u Moskvi.

- Takvih sastanaka je bilo ranije. Sve zavisi od agende. Na žalost, perspektive mirnog rešavanja konflikta sa sadašnjom vladom Jermenije su vrlo daleke - rekao je Alijev.

Međutim, on je naveo da od ruskog predsednika do sada dobio poziv da poseti Moskvu povodom situacije u Karabahu.

- Više puta sam bio u poseti Moskvi na poziv predsednika Putina. Čak nekoliko puta godišnje. Kontakti na visokom nivou su uobičajena praksa između država-partnera i suseda. Predsednik Putin je takođe više puta posetio Azerbejdžan - rekao je Alijev.

On je odbacio održavanje referenduma o statusu Karabaha, ali smatra mogućim davanje kulturne autonomije Jermenima, u sastavu Azerbejdžana.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi