VAKCINA PROTIV KORONE: Brazil kupuje i kinesku vakcinu Sinovac

Tanjug

20. 10. 2020. u 22:27

BRAZILSKA vlada uključiće kinesku vakcinu Sinovac u svoj program borbe protiv kovid-19, saopštili su danas guverneri brazilskih država posle sastanka sa saveznim ministrom zdravlja.

ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ: Бразил купује и кинеску вакцину Синовац

Foto: Depositphotos

Kako prenosi Rojters, u brazilski program uključena je i vakcina koju su razvili AstraZeneka i britanski univerzitet Oksford.

Guverner države Sao Paulo Žoao Dorija rekao je da se savezna vlada složila da kupi 46 miliona doza vakcine Sinovac i dodao da bi vakcinacija u celoj zemlji mogla da počne u januaru iduće godine.

Rojters navodi da će, ako do toga dođe, to biti među prvim pokušajima imunizacije stanovništva na korona virus na nacionalnom nivou u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024