PAPA PO PRVI PUT SA MASKOM : Verski poglavar na molitvi za mir (FOTO)

Tanjug

20. 10. 2020. u 18:34

PAPA Franja nosio je masku prvi put tokom obavljanja javne funkcije kada je danas sa ostalim verskim poglavarima prisustvovao molitvi za mir širom sveta.

ПАПА ПО ПРВИ ПУТ СА МАСКОМ : Верски поглавар на молитви за мир (ФОТО)

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Papa je nosio belu masku tokom službe u rimskoj balziliki Santa Maria u Arakeoli, preneo je Rojters.

Ranije je nosio maske samo u automobilu koji ga je vodio na nedeljne audijencije u Vatikanu.

On je naišao na kritike, posebno na društvenim mrežama, zbog toga što nije nosio masku na opštim audijencijama, a ponekad je dolazio u relativno blizak kontakt sa posetiocima.

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Papa Franja (83) prisustvovao je službi sa drugim poglavarima hrišćanskih crkava, uključujući vaseljenskog patrijarha Vartolomeja provg, duhovnog vođu pravoslavnih hrišćana.

Istovremeno na drugim lokacijama u Rimu, Jevreji su se molili u gradskoj sinagogi, a budističke, hinduističke i muslimanske i vođe sika, takođe, su se molili za mir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)