STIŽE I AMERIČKA VAKCINA PROTIV KORONE: Objavljen datum kada će biti registrovano još jedno cepivo

Tanjug

20. 10. 2020. u 17:46

DIREKTOR američkog nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolin izjavio je danas da će najverovatnije do kraja novembra biti registrovana američka vakcina protiv korona virusa.

СТИЖЕ И АМЕРИЧКА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ: Објављен датум када ће бити регистровано још једно цепиво

Foto: Ria.ru

- Malo je verovatno da će se to desiti pre kraja novembra, s obzirom na standarde koji moraju da se poštuju. To će biti vakcina koja je testirana po najstrožim standardima bezbednosti i delotvornosti - rekao je Kolins, prenosi CNN.

Upitan da prokomentariše napade američkog predsednika Donalda Trampa na direktora Instituta za alergologiju i infektivne bolesti Entonija Faučija, Kolins je dao podršku svom kolegi, ističući da je on najpoštovaniji infektolog na svetu u koga ima veliko poverenje.

On je upozorio ia SAD nikada nisu izašle iz prvog talasa virusa, koji je posebno pogodio Njujork, a kao dokaz za to je naveo činjenicu da se nikada broj obolelih nije smanjio na nulu.

Kao razlog za to, Kolins je naveo neuspešno predstavljanje efikasnih javnih zdravstvenih mera, poput obaveznih nošenja maski, socijalnog distanciranja i pranja ruku i istakao da porodice ne bi smele da se okupljaju za predstojeći dan zahvalnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024