EVO MORALES SE VRAĆA U BOLIVIJU? NJegova stranka proglasila pobedu na izborima! (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2020. u 16:53

STRANKA bivšeg bolivijskog predsednika Eva Moralesa proglasila je pobedu svog kandidata na ponovljenim predsedničkim izborima iako je prebrojavanje glasova jedva odmaklo od početka.

ЕВО МОРАЛЕС СЕ ВРАЋА У БОЛИВИЈУ? Његова странка прогласила победу на изборима! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Krajem prošle godine Morales je podneo ostavku i otišao iz zemlje jer je poništena njegova pobeda zbog optužbi da su izbori bili namešteni.

Tokom prebrojavanja glasova posle zatvaranja birališta u nedelju, navodno je toliko ubedljiva prednost Moralesovog izabranog naslednika Luisa Arsea, da je čak i privremena predsednica Žanin Anjes, Moralesova protivnica, izjavila da izgleda da će se "socijalizam vratiti na vlast".

Ipak, nove izborne vlasti apelovale su na građane i zvaničnike da budu strpljivi, jer imaju do pet dana da proglase pobednika.

Arse, bivši novinar, kao ministar ekonomije u Moralesovoj vladi svojevremeno ;je doprineo privrednom oporavku i smanjenju siromaštva.

(BETA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama